Založ si blog

Chcem ústavný zákon pre dôchodcov. .. .

Žiadam parlament tejto krajiny , aby neodkladne schválil ústavný zákon na ochranu dôchodcov!

Obsah :

– Preberanie , podpisovanie a iné úkony,  spojené z finančnými službami alebo zmluvami, budú platné iba v prítomnosti právneho alebo rodinného zástupcu na to určeného , v opačnom prípade sú všetky preberania, podpisovania a zmluvy neplatné!

– Úplné oslobodenie od akýchkoľvek poplatkov za zdravotnícku starostlivosť.

– Bezplatná preprava v MHD v mieste bydliska

– Ústavná starostlivosť v minimálnom rozsahu 500€ mesačne /dôchodok+doplatok štát/ pre každého chorého tak , aby mohol byť umiestnený do   zariadení sociálnej pomoci bezodkladne.

– Zriadenie telefónnej linky – rýchla voľba – pre poskytovanie informácii či pomoci v núdzi s celoslovenskou pôsobnosťou

– Individuálny prístup tak , aby sociálny pracovník poznal aspoň zbežne pomery,problémy ľudí v dôchodkovom veku vo svojom obvode a bol povinný im byť nápomocný vo všetkých smeroch – poskytnúť tel.číslo pre rýchlejšiu komunikáciu – ak je to možné vzhľadom k veku.

– Možnosť vybaviť úradné stránky u neho doma ak má preukaz ZŤP

– Poskytnúť opatrovateľský príspevok pre syna,dcéru , ktorý sa v čase ochorenia svojich rodičov o nich starajú denne viac ako 4 hodiny.

 

Možno tu nie je všetko.Ja osobne som sa staral rok o svoju chorú mamu a nikto zo štátu mi nepomohol.Nebyť toho,že pracujem u brata vo firme ,zostal by som bez práce a bez prostriedkov, nie ale každý má túto možnosť.Zároveň tu dávam kópiu príbehu, ktorý sa naozaj stal.

Mali by sme sa už konečne rozhýbať v pomoci našim rodičom,oni si to predsa zaslúžia!!!

 

Príbeh:/pôvodne ako som získal,bez úprav/:

Autor: Mirka Abelova: „Bola som v lekárni po lieky kamarátovi. Predo mnou v rade stala starká, s receptom a kartičkou poistenca v ruke. Tenkým hláskom sa spýtala lekárničky, koľko tie lieky budú stáť. 12.60 – znela odpoveď. Koľko? 2.60? Spýtala sa nahluchla babka. Nie, teta, nie 2.60, ale 12.60. Starká zostala stáť, sklonila hlavu. V ruke ten recept a kartička poistenca. Tak čo, chcete tie lieky? – spýtala sa nevrlo lekárnička. Stará pani sa len potichu otočila, povedala ďakujem a pomaly vyšla von. Zaplatila som svoje lieky a keď som vychádzala pred lekáreň, našla som ju sedieť na stoličkách, čo tam sú a plakať. Potichu, poriadne sa zadusajuc. -Pani, čo sa deje, potrebujete pomôcť? – pýtam sa. Nie, ďakujem, len som si prišla vybrať lieky a nemôžem si ich dovoliť. Plač. Áno. Som hlúpa a možno debilná, že sama s R. pomaly nemám čo žrať. Ale tých 12 eur, ktoré som s ňou pri okienku za lieky zaplatila, boli dobre využité. Pani sa rozplakala opäť, tentoraz ale asi z vďaky. Pýtala si odo mňa adresu, že ona si niekde požičia a tie peniaze mi pošle. Odmietla som. A MOJA OTAZKA AJ DOVOD, PRECO TOTO VLASTNE TU PISEM JE: AKO MOZE TENTO NAS SOCIALNY STAT, STAT, PRE KTORY STARI LUDIA PRACOVALI X ROKOV, AKO MOHLI VSETKY TIETO VLADY, KTORE TU OD SOCIALIZMU BOLI, AKO MOZE DOPUSTIT, ZE SI STARA PANI NEMOZE DOVOLIT KUPIT LIEKY??? KTO MI TOTO VYSVETLI? KDE SU VSETKY NASE PENIAZE, KTORE SA TU ROZDRBAVAJU HOROM-DOLOM???? DOKEDY ESTE TOTO VSETKO, CO SA V TOMTO STATE DIALO, DEJE A BUDE DIAT, BUDEME MY OBCANIA TOLEROVAT???“ Priatelia čo dodať… Podporte zdieľaním, nech to vidia aj naši politici, ktorí používajú facebook vo veľkom na to, aby sa chválili s tým, čo „spravili“. Je to na zamyslenie.

 

Irán, Fico a traja deme. . i

13.12.2013

Tak to som zvedavý kto zaplatí náklady tejto naozaj ušlachtilej misie. Jasne , demokratická krajina Irán každý deň dáva reklamu na Slovensku ohľadom dovolenky a volnočasových aktivít. Má najlepší teplý vzduch a najlepšie je si to aj natočiť na kameru , ak by niekto nevedel ako ten teplý vzduch v Iráne vyzerá… Skutočne blbosť slovákov nemá hraníc..jadrový [...]

Vivááááá Las Kažimííír. .. .vivá Las Vegááás. ..

26.08.2013

A ďalší skvelý projekt je na svete! Paráda, zástupy nakupujúcich z bločkami v rukách utekajú do Tiposu v očakávaní losovania a následne nejakej tej výhry! Hurá, sláva Vám pán minister! V čase , kedy je potrebné podrobne rozobrať všetky financie tohto štátu na drobné a citlivo hľadať úspory , v čase kedy treba dôsledne naštartovať políciu a ostatné [...]

SNP alebo strely do zátylku? .. . p. Čarnogurský

24.08.2013

Každoročne sa v období augusta vynárajú rôzne úvahy o Slovenskom štáte počas rokov 1939-1945.Tento rok nesporne najvýraznejšie zapôsobili slová kandidáta na „prezidenta“! Jána Čarnogurského. Povedzme si zopár faktov. 1. A. Hlinka a jeho strana ako aj jej predstavitelia boli nacionalisti a sympatizovali z fašizmom, sú o tom dokumenty a listy medzi predstaviteľmi [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

mathiass

Všetci sú ľudia , iba ja som človek...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 140880x
Priemerná čítanosť článkov: 7415x

Autor blogu

Kategórie