Založ si blog

SNP alebo strely do zátylku? .. . p. Čarnogurský

Každoročne sa v období augusta vynárajú rôzne úvahy o Slovenskom štáte počas rokov 1939-1945.Tento rok nesporne najvýraznejšie zapôsobili slová kandidáta na „prezidenta“! Jána Čarnogurského. Povedzme si zopár faktov.

1. A. Hlinka a jeho strana ako aj jej predstavitelia boli nacionalisti a sympatizovali z fašizmom, sú o tom dokumenty a listy medzi predstaviteľmi hlinkovej strany a cirkvi. Andrej Hlinka sám napísal do novín , že úsilie Adolfa Hitlera treba nesporne vnímať ako revolúciu pre vznik nových moderných pomerov ?!?! , vieme ako táto revolúcia dopadla. Preto dodnes nechápem čo robí jeho busta v NR SR , uráža ma to a veľmi hlboko.

2.A.Hlinka /kňaz/ kvôli majetku v hodnote 1 000 000 korún, ktorý mal byť navrátený….chcel obetovať koalíciu a odísť do opozície. Takisto existuje list , ktorý o tomto pojednáva. Takisto sa vyjadril o slovákoch ako o bande „zlodejov a korheľov“…

3.Samostatný štát to nebol určite, keďže o všetkom rozhodoval nemecký veliteľ, navyše sme odovzdali Nemcom výrobu v 25 podnikoch pre účely ríše a na prírodných zdrojoch nás Nemci pripravili celkom o 9 miliárd korún!!!

4.Hlinkove gardy ,vychovávané cirkvou a hlinkovou stranou, počas celej vojny kradli, rabovali a zabíjali v mene Slovenského štátu. Tam kde sa objavili partizáni, tak tam popravili celú dedinu , neštítili sa strieľať doslova malé dvojročné deti do hlavy. Na inom mieste zase strieľali do zátylku a hádzali do vápna. O tomto existujú filmové zábery z exhumácií po skončení vojny.

5.O deportáciu židov zažiadali zo slovenskej strany a to listom určeným pre samotného Hitlera s prosbou o vyriešenie tejto krízovej situácie, prečo to asi robili vieme – kvôli majetkom…Zároveň Slovenský štát za každého vyvezeného žida zaplatil Nemecku 500 ríšskych mariek.

6.Jozef Tiso bez úplnej hany a hanby vyznamenal nemecké jednotky v B. Bystrici za potlačenie povstania a terorizovanie občanov Slovenska. Zároveň aj Hlinkove gardy o ktorých píšem v bode 4. ….za zabíjanie detí!!!! V čase , keď už musel vedieť, že vojna a jeho vláda je na konci…a ani pod ťarchou týchto skutočností nebol schopný ochrániť slovenský národ!!!Nechápem ako sa môže nájsť človek ,ktorý toto dokáže prehliadať a vôbec fandiť takému zločincovi.

 

Toto je len zopár „prešľapov“ slávneho Slovenského štátu. Ak si niekto myslí, že to bol raj na zemi, tak je hlboko na omyle. Bola to fašistická diktatúra, ktorá potláčala základné ľudské práva , dovolila strieľanie civilistov ,ktorí sa ničím zlým neprevinili. A ak toto niekto nedokáže na základe pár faktov pochopiť, mal by sa hlboko zamyslieť nad svojím pohľadom na svet.

Nie, pán Čarnogurský , nebudete prezidentom nikdy , väčšina z nás fašistickú vražednú minulosť Slovenského štátu nezahmlieva , nezľahčuje ale ctí si obetí , ktoré padli za to , že môžeme žiť bez fašizmu a nemusíme sa báť toho ,že nás niekto deportuje kvôli rase , presne tak ako sa to dialo v Slovenskom štáte 1939-1945.

Česť ich pamiatke!!!!!!!!

Irán, Fico a traja deme. . i

13.12.2013

Tak to som zvedavý kto zaplatí náklady tejto naozaj ušlachtilej misie. Jasne , demokratická krajina Irán každý deň dáva reklamu na Slovensku ohľadom dovolenky a volnočasových aktivít. Má najlepší teplý vzduch a najlepšie je si to aj natočiť na kameru , ak by niekto nevedel ako ten teplý vzduch v Iráne vyzerá… Skutočne blbosť slovákov nemá hraníc..jadrový [...]

Vivááááá Las Kažimííír. .. .vivá Las Vegááás. ..

26.08.2013

A ďalší skvelý projekt je na svete! Paráda, zástupy nakupujúcich z bločkami v rukách utekajú do Tiposu v očakávaní losovania a následne nejakej tej výhry! Hurá, sláva Vám pán minister! V čase , kedy je potrebné podrobne rozobrať všetky financie tohto štátu na drobné a citlivo hľadať úspory , v čase kedy treba dôsledne naštartovať políciu a ostatné [...]

Slovenský futbalový . .. .. hnoj. ..

22.08.2013

Potom čo sa odohralo v nedeľu na štadióne Slovana som veľmi pozorne sledoval čo sa bude diať. Dnes bol vynesený rozsudok. Trest, ktorý Slovan vyfasoval je jedným slovom smiešny na úrovni jeho autora. Ak za sedem zranených /s toho 4 hospitalizovaní!/ vyfasuje pokutu a 3 zápasy bez divákov tak potom neviem koho SFZ chráni. Najskôr chuligánov. Pretože spoločenská závažnosť [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

mathiass

Všetci sú ľudia , iba ja som človek...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 140791x
Priemerná čítanosť článkov: 7410x

Autor blogu

Kategórie