Založ si blog

Odkaz TV Markíza:Vaša správa o okuliaroch klamala…!

V pondelok večer v hlavnom spravodajstve TV Markíza bola odvysielaná reportáž o preplácaní zdravotných pomôcok-okuliarov a skiel,ako aj ceny za zhotovenie okuliarov.Nakoľko sa danej téme venujem 10 rokov bol som zhrozený akým neprofesionálnym spôsobom bola reportáž spracovaná,koľko obsahovala hlúpostí a zavádzania.V žiadnom prípade sa nejdem sporiť o výšku úhrad avšak odzneli fakty,ktoré nemajú nič spoločné z realitou.Čo sa týka detí,tie majú nárok na 5€ na rám raz ročne,ktorý sa dá bežne kúpiť  v priemere od 35€.Na sklá sa prepláca 6€ /bežné-pri komplikovanejších viac/raz ročne alebo podľa potreby a tie sa pohybujú od 10€ za pár,samozrejme za kvalitu ako je tvrdenie,antireflex,stenšenie si priplatíte.Čiže priemerná cena detských okuliarov aj so sklami vychádza medzi 50-80€ a nie sto ako zavalila odborníčka z Bratislavy.Slovensko je aj na východe i na západe.Je pravdou,že sa znížili ceny preplácané poisťovňou avšak boli zahrnuté všetky dioptrie,čiže aj deti ,ktoré majú napríklad klasické sférické dioptrie napr.-1,00 dostanú tiež 6€.Do 31.3.2011 to tak nebolo.

Pre dospelých poisťovňa aj naďalej prepláca vysoké dioptrie nad 6 dioptrií,nie je pravda čo povedala pani v reportáži.Korunu všetkému dala hovorkyňa nemenovanej poisťovne o sume 4,34€ na rám pre dospelých.Mohla by vedieť,že je to totálna hlúposť.Neprepláca sa nič.Lenže to by najprv musela poznať vestník ministerstva zdravotníctva kde je presne napísané koľko,komu a ako často má poisťovňa preplácať.Bolo by zaujímavé zistiť či naozaj daná poisťovňa takto postupuje,pretože v tom prípade porušuje opatrenie ministerstva zdravotníctva z 1.4.2011-tu si ho môžte pozrieť ako dôkaz ,že nezavádzam a pre prípad že sa chystáte do očnej optiky-http://www.health.gov.sk/,treba ísť do sekcie vestníky a potom kategorizácia a cenotvorba.Dospelým zrušili prakticky všetko od nízkych tórických cez bifokálne až po rám,tých pár diagnóz spĺňa hŕstka ľudí.Zostalo aspoň preplácanie priziem a vysokých dioptrií.Nesúhlasím v mnohom v novom vestníku,no nie o tom tu píšem.Okuliare pre dospelých aj so sklami začínajú niekde už na 32€ ,takže nie je to až taká strašná suma akou sa prezentovala reportáž TV Markíza.Mňa osobne naštvalo ,že TV Markíza odvysiela takúto nepresnú a vysoko neprofesionálnu reportáž bez toho ,aby si zohnali podklady,či vyhľadali odborníka,ktorý sa danej tématike rozumie.Stačilo navštíviť stránku Optickej únie Slovenska a mali by jasno.Ak si takto robia reportéri v najväčšej televízii svoju prácu,koľko reportáži je naozaj pravdivých,či skutočných….dá sa ale i nedá veriť Vašim správam.Toto je jasný dôkaz.Hlavne novinárovi takého rangu by malo v prvom rade záležať na pravde a relevantných informáciách.

Na záver verím,že sa aspoň dočkáme ospravedlnenia a nápravy,pretože je dôležité informovať ľudí pravdivo a nie ich neustále strašiť hlúposťami bez náznaku akejsi zmeny k lepšiemu.Ľudia sú veľmi citlivý na negatívne správy ale náš život nezahŕňa iba tie…A v Markíze by si mali uvedomiť,že ich nepravdivé reportáže ubližujú ľuďom či už pred pultom,za pultom u lekára,v poisťovni…týka sa to totiž všetkých.

Irán, Fico a traja deme. . i

13.12.2013

Tak to som zvedavý kto zaplatí náklady tejto naozaj ušlachtilej misie. Jasne , demokratická krajina Irán každý deň dáva reklamu na Slovensku ohľadom dovolenky a volnočasových aktivít. Má najlepší teplý vzduch a najlepšie je si to aj natočiť na kameru , ak by niekto nevedel ako ten teplý vzduch v Iráne vyzerá… Skutočne blbosť slovákov nemá hraníc..jadrový [...]

Vivááááá Las Kažimííír. .. .vivá Las Vegááás. ..

26.08.2013

A ďalší skvelý projekt je na svete! Paráda, zástupy nakupujúcich z bločkami v rukách utekajú do Tiposu v očakávaní losovania a následne nejakej tej výhry! Hurá, sláva Vám pán minister! V čase , kedy je potrebné podrobne rozobrať všetky financie tohto štátu na drobné a citlivo hľadať úspory , v čase kedy treba dôsledne naštartovať políciu a ostatné [...]

SNP alebo strely do zátylku? .. . p. Čarnogurský

24.08.2013

Každoročne sa v období augusta vynárajú rôzne úvahy o Slovenskom štáte počas rokov 1939-1945.Tento rok nesporne najvýraznejšie zapôsobili slová kandidáta na „prezidenta“! Jána Čarnogurského. Povedzme si zopár faktov. 1. A. Hlinka a jeho strana ako aj jej predstavitelia boli nacionalisti a sympatizovali z fašizmom, sú o tom dokumenty a listy medzi predstaviteľmi [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

mathiass

Všetci sú ľudia , iba ja som človek...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 140916x
Priemerná čítanosť článkov: 7417x

Autor blogu

Kategórie