Vivááááá Las Kažimííír. .. .vivá Las Vegááás. ..

26. augusta 2013, mathiass, Nezaradené

A ďalší skvelý projekt je na svete! Paráda, zástupy nakupujúcich z bločkami v rukách utekajú do Tiposu v očakávaní losovania a následne nejakej tej výhry! Hurá, sláva Vám pán minister!

V čase , kedy je potrebné podrobne rozobrať všetky financie tohto štátu na drobné a citlivo hľadať úspory , v čase kedy treba dôsledne naštartovať políciu a ostatné kontrolné zložky ,aby odhaľovali ekonomickú trestnú činnosť , v čase kedy je potrebné zrekonštruovať dane , aby sa konečne štát aspoň trošku nakopol , ste pán minister prišli naozaj z nápadom hodným Vášho mena.

Dopredu Vám môžem povedať, že tá Vaša lotéria bude účinná ako tie senzačné sociálne podniky. Úplne zbytočná agenda, práca navyše – peniaze vyhodené von oknom.

Výber daní nezávisí na vydaní, či nevydaní bločkov, ale na tom ako vysoké je zaťaženie subjektu , aby vôbec prežil. Môžete robiť lotérie aké chcete , pravdou zostane , že nie ste absolútne schopný pochopiť zmysel platenia a výberu daní…Ale dám Vám pár tipov na miesto toho MATES-u čo ste tak úmorne vymyslel niekde pri vode cez prázdniny.

-Nezvyšujte neustále sociálne a zdravotné odvody živnostníkom, tím ktorí si ich platia najvyššie. Za Vašej vlády stúpli v priemere o 700€ na osobu a mesiac.

-Znížte a zarovnajte všetky dane , nakoľko sa znižuje objem peňazí v obchodnom styku, čo zapríčiňuje malé obraty. Ľudia míňajú menej.

-Zrušte minimálnu mzdu./vzor Rakúsko – dali by sa zamestnať za nižšiu mzdu absolventi škôl, ktorých pracovné návyky sú aj tak na nízkej úrovni-potrebujú získať prax/

-Znížte záručnú dobu na denne používaný spotrebný tovar z dvoch rokov na pôvodných – pol roka /oblečenie, obuv, okuliare, poháre, hrnce, hygienické potreby….a pod./

-Schváľte zákon o hmotnej zodpovednosti štátnych zamestnancov, úradníkov a ministrov.

Toto je len zopár vecí, ktoré oveľa viac pomôžu ako nejaká lotéria, a určite by sa ich našlo ešte viac , len na to sa musíte pán minister naučiť jednu zásadnú vec – počúvať , veľa vecí Vám kvôli tomu uniká a zároveň nám nepomáha….

 

….už len dúfam ,že nabudúce nepríde nejaký ten nápad z ruskou ruletou…